Erasmus studentska mreža Hrvatska najbolja u Europi

Erasmus studentska mreža Hrvatska najbolja u Europi

Erasmus studentska mreža Hrvatska i ove je godine dokazala da ima vrijedne, marljive, motivirane i entuzijastične volontere koji svoje slobodno vrijeme ulažu u pomoć Erasmus studentima. Na godišnjoj generalnoj skupštini ESN-a u Berlinu, koja se održala  od 20. do 24. travnja, priznanje je stiglo u obliku brojnih nagrada

Hrvatska delegacija vratila se s ukupno tri nagrade: ESN Split ESN Zagreb osvojili su nagradu za MEekend, najbolju Mov’in Europe aktivnost čija je svrha bila promocija mobilnosti, ESN Zadar osvojio je nagradu za glazbeni video na znakovnom jeziku čija je svrha bila promocija ExchangeAbility-a – ESN-ovog projekta koji promiče inkluziju i dostupnost visokog obrazovanja za studente s invaliditetom, a ESN Hrvatska osvojila je nagradu za najbolju ESN državu!

Pokazali su da studiranje i volontiranje idu ruku pod ruku i da u slobodnom vremenu jednog studenta ima mjesta za druženje sa Erasmus studentima, profesionalni razvoj tijekom volontiranja i rad na programima mobilnosti.

Safi Sabuni, predsjednica Erasmus studentske mreže, istaknula je da je Erasmus više od samog studiranja na inozemnom sveučilištu te da je kulturalno iskustvo i prilika da se upozna ljude iz svih dijelova svijeta. „Ako jedan student može započeti pokret, cijela generacija može donijeti promjenu,“ zaključila je.

Europa je zasjala u svim svojim bojama kada je preko 900 sudionika iz 40 zemalja članica zajedno koračalo ulicama Berlina pod parolom We Are One. Ujedinjeni u svojim različitostima, snazi, prijateljstvu i solidarnosti, sudionici su na trenutak zaustavili vrijeme u glavnom gradu Njemačke kako bi Berlin pretvorili u glavni grad Erasmusa.

Posljednji dan Skupštine izabran je i novi Internacionalni odbor ESN-a za 2017/2018: predsjednik João Pinto iz Portugala, potpredsjednica Tijana Stojanović iz Srbije, tajnik Tim Bastiaens iz Belgije, predstavnik za odnose s javnošću Kacper Olczyk i web administrator Jeroen van Lent iz Švedske.