Nagradite svoje nadahnuće najvećim osmijehom

Nagradite svoje nadahnuće najvećim osmijehom

Frendica nas je prije nekoliko godina pitala tko nam je osoba godine. Kako to misliš? — Pa tako, tko je na vas ostavio najveći utjecaj u ovoj godini, potaknuo nas, motivirao? Zamislile smo se. Kad se osvrneš na godinu koja odmiče, nije to kratak period. Dani, tjedni, mjeseci. Bezbroj različitih situacija koje nam je netko obilježio i ostavio trag u sjećanju. Tako je i ona s nama podijelila svoju osobu godine, a to je bila kolegica s posla koja je zbog određenih razloga njoj, tek novopečenoj u firmi, ostavila velik utisak na nju.

Svi smo nakon relativno brzo vremena međusobno podijelili ime svoje osobe godine i objasnile zašto. To su bili ljudi koji su nam pomogli, bili uz nas tu godinu, otvorili nam vrata u neki novi svijet. Činilo nam se fora pa smo neko vrijeme birali čak i osobu mjeseca. Lijepo se čovjek osjeća kad tako odaje počast određenoj osobi zbog dobrote, nesebične pomoći, ljubavi, pažnje…

Moja osoba godine je…

… osoba koja je u ovu godinu ušla bez karijerne sigurnosti, ali s velikim postignućima iza sebe; osoba koja je tek donekle bila svjesna da neće biti lako naći sljedeći posao jer želi promijeniti branšu u kojoj će raditi; osoba koja je dva mjeseca skupljala hrabrost da javno progovori o otkazu, a time je zapravo napokon odbacila taj uteg sa sebe; osoba koja je glavom bez obzira ostavila čak tri posla kako bi ispunila svoje želje i snove; osoba koja je poslala ukupno preko 130 različitih motivacijskih pisama; osoba koja nikad lakše nije podnijela otkaze; osoba koja je otišla raditi i živjeti u stranu državu, bez igdje ikoga, a u kratkom roku stvorila doživotna prijateljstva; osoba koja se napokon počela borit i zauzimat za sebe više nego ikad; osoba koja je zahvaljujući spletu i nizu nevjerojatnih okolnosti postala jači karakter nego što je mislila; osoba koja je prošla životnu školu koju neki nikad neće, ali o tome voli javno pisati kako bi drugi bili pametniji; osoba koja je postala motivator ljudima u okolini pa je tako neki smatraju mentorom, najboljim savjetodavcem, potporom, najboljim slušaocem, a neki su zbog nje napokon dali i zadnji ispit na faxu te diplomirali; osoba koja je zahvalna na prijateljima i ljudima oko sebe koji su joj bili najveća potpora kroz godinu, ali isto tako i na svemu što je prošla — iz loših iskustava je naučila, zbog dobrih slavila; osoba koja je otkrila novi talent kojim usrećuje i nadahnjuje druge; osoba koja je preokrenula način traženja posla; osoba koja strah poznaje sve manje, a izazovi su njena svakodnevnica; osoba kojoj su promjene postale komfor zona. Moja osoba godine sam ja. Po prvi puta ikada, jer da mi je netko rekao što me čeka, odustala bih…

Razveselite vašu osobu godine i zahvalite joj se

Tko vam je pomogao kad vam je bilo najteže ove godine, a tko je utjecao na vas toliko da ste postali bolja osoba? Tko je stao iza vas kad je trebalo, a tko vam nije dao da se prestanete smijati? Naravno, najprije razmislite i o sebi i što ste sve prošli. Osvjestite koliko ste jači, jeste li zadovoljniji sada nego što ste bili prije godinu dana, idete li k tome da se iz dana u dan volite sve više i da ste sretni samim sobom.

Zahvalite na svim iskustvima koja ste imali, bila ona dobra ili loša. A onda razmislite o svojoj osobi godine. Recite joj to usmeno, pismom, e-mailom, bilo kojim komunikacijskim kanalom kojim ćete se najbolje moći izraziti. Ako ste neodlučni, nema veze. Svim ljudima koji su vas usrećili ili bili uz vas dajte do znanja koliko ste sretni što ih imate u vašem životu.

Odaberite svoju osobu godine. Recite im zašto ste ih odabrali. Razveselite. Izmamite osmijeh na lice. Poklonite im najljepši poklon ove godine.

Direktorka