Proslava 30. godišnjice Erasmus programa u Berlinu

Proslava 30. godišnjice Erasmus programa u Berlinu

Glavni grad Njemačke od 20. do 24. travnja bit će domaćin Godišnje generalne skupštine Erasmus studentske mreže, najvećeg i najvažanijeg događaja u mreži.

Fokus je mobilnost, a sudjelovat će preko 700 studenata volontera, odnosno članova mreže koji ujedno i predstavljaju Erasmus generaciju. Lokalne podružnice mreže iz Njemačke i Francuske udružile su snage kako bi Berlin tijekom četiri dana, koliko konferencija traje, postao ‘Glavnim gradom Erasmusa’.

AGM Njemačka 2017 posebno će biti obilježena, i to kao dio proslave 30. godišnjice Erasmus programa. Kao priznanje i potvrda ove obljetnice, bit će organizirana panel rasprava čija će tema biti ‘Od stranaca do prijatelja: 30 godina Erasmus mobilnosti’. Panel rasprava bit će otvorena za javnost i dotaknut će se tema kao što su razlozi uspjeha Erasmus programa i očekivanja studenata u budućnosti.

Još jedan središnji događaj na samoj konferenciji bit će Sajam mobilnosti gdje će studenti-predstavnici iz stotina europskih sveučilišta, zajedno s njemačkim tvrtkama kao što je Deutsche Börse Group, imati priliku uspostaviti kontakte koji mogu voditi do zaposlenja, stažiranja i prilika za studiranje u inozemstvu. Sajam će se održati u petak, 21. travnja od 11 do 17 sati u Henry Ford zgradi Sveučilišta Freie u Berlinu. Vrata Sajma otvorena su svim lokalnim i internacionalnim studentima i učenicima.

Erasmus studentska mreža Hrvatska šalje 12 delegata iz Nacionalnog odbora i lokalnih podružnica u Dubrovniku, Osijeku, Rijeci, Splitu, Zadru i Zagrebu. Po prvi puta od svoga osnivanja, ESN Hrvatska ima kandidata za Internacionalni odbor mreže – Hrvoje Grganović iz ESN-a Osijek kandidat je za potpredsjednika ESN-a.

Događaj možete pratiti preko društvenih mreža koristeći #AGMgermany i #THISisESN, preko Facebook stranice AGM-a Njemačka, Twitter profila Erasmus studentske mreže i Facebook stranice ESN-a Hrvatska, kao i Facebook stranica naših lokalnih podružnica u Dubrovniku, Osijeku, Rijeci, Splitu, Zadru i Zagrebu.