Studenti prikupili više od 30 tisuća kuna za dobrotvorne svrhe

Studenti prikupili više  od 30 tisuća kuna za dobrotvorne svrhe
1 min

Još je jedna godina na izmaku, a predbožićno vrijeme obilježava prikupljanje novaca za dobrotvorne svrhe. Novce su u dvije aukcije tradicionalno prikupljali i studenti RIT Croatia promovirajući važnost volontiranja i doniranja s ciljem pomaganja lokalnim zajednicama.

Studenti dubrovačkog kampusa prikupili su 14.500 kuna za Dubrovčanina Jakova Bilića, koji je teško nastradao u prometnoj nesreći, a studenti zagrebačkog kampusa namijenili su prikupljenih 15.600 kuna kupnji opreme za razvoj motorike Dječjem domu Zagreb u Nazorovoj ulici.

Studenti i zaposlenici RIT Croatia sami su donirali različite predmete za koje su se poslije natjecali na samoj aukciji. Uz odličnu zabavu i atmosferu, predmeti su se prodavali za znatno više iznose od njihove tržišne vrijednosti. Za aukciju su donirale i organizacije te tvrtke s kojima RIT Croatia surađuje, kao i velik broj diplomanata koji su se rado odazvali pozivu za sudjelovanje.

„Zadovoljstvo je bilo gledati sve te generacije mladih ljudi koje s istim žarom i predanošću pristupaju organizaciji ovog događanja imajući pritom potpuno razumijevanje važnosti vraćanja zajednici“, istakuo je predsjednik i dekan RIT Croatia, g. Don Hudspeth.