Zdravija Cezar salata

Zdravija Cezar salata
2 min

Cezar salata popularno je jelo koje u isti mah obuhvaća salatu i meso, točnije piletinu, te je česta pojava na jelovnicima restorana i spada u zdravije odabire. Odlike Cezar salate su krutoni, pileće bijelo meso, Worchester umak, jaje, parmezan, češnjak i često inćuni. Da bi ju učinila još zdravijom i lakšom (nikad dosta zdravlja), ja u svojoj verziji izostavljam stvari poput krutona, jaja i inćuna, a dodajem jogurt. Ako razmišljate o zdravom, a zasitnom ručku, Cezar salata je vaš izbor.

Sastojci za 2 osobe:

  • 1 domaći nešpricani limun
  • ½ paketića ribanca
  • 2 dcl čvrstog jogurta
  • 1 žličica senfa
  • maslinovo ulje
  • ½ ljubičastog luka
  • ¼ glavice cvjetače
  • ½ glavice zelene salate
  • 250 g pilećeg filea
  • Sol
  • Ulje
  • Ružmarin

Postupak:

  1. U duboku zdjelu naribajte koricu limuna, dodajte ribanac, sok pola limuna, jogurt, 2 žlice maslinova ulja i žličicu senfa te dobro pomiješajte.
  2. Nasjeckajte na tanke kriške ljubičasti luk i cvjetaču te natrgajte zelenu salatu. Stavite luk na dresing, te na luk cvjetaču i salatu, ali ne miješajte, to se radi tik pred serviranje.
  3. Na žlici ulja prepržite tanko narezanu piletinu koju ste začinili solju, paprom i listićima ružmarina. Pržite 5 minuta sa svake strane dok se ne zazlati.
  4. Sada promiješajte salatu te servirajte na tanjur i načinite posteljicu na koju ćete servirati piletinu.
  5. Ukoliko želite biti dobri, ovaj je obrok sam po sebi dovoljan, no ja najčešće serviram Cezar salatu uz šnitu domaćeg proteinskog kruha koji podiže osjećaj sitosti.